Reanimatie met AED-gebruik

Inmiddels hebben steeds meer mensen een reanimatiediploma op zak. Veel mensen weten onze vereniging te vinden, mede doordat we reanimatiepartner van de Hartstichting zijn. Op de website van de Hartstichting is het actuele aanbod van herhalingsles(sen) reanimatie met AED-gebruik te vinden. Rechtstreekse link naar de EHBO pagina bij de Hartstichting

De kosten voor de jaarlijkse herhalingsles van twee uur bedragen €20,- voor 2020. Veel zorgverzekeraars vergoeden – bij aanvullende pakketten – de kosten. Kijk hiervoor op de volgende website: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus. Daarnaast zijn steeds meer werkgevers bereid een financiële bijdrage te leveren aan het volgen van een cursus. Vraag na of dit voor jou ook geldt.

Jaarlijks oefenen we het reanimeren met AED-gebruik door middel van scenariotraining. Handelingen zoals het alarmeren, het ophalen van een AED en het kapotknippen van kleding komen allemaal aan orde. Door het oefenen gaan mensen zich zekerder voelen en gaan zij zich sneller aanmelden als burgerhulpverlener. Burgerhulpverleners kunnen worden opgeroepen door het landelijk oproepsysteem wanneer een reanimatie in de omgeving noodzakelijk is.

Voor 2020 zijn dit de data waarop wij de herhalingsles verzorgen: 14 maart 2020. Groep 1: 8:15 uur tot 10:15 of groep 2: 10:30 tot 12:30 uur. Op maandagavond 11 mei verzorgen wij ook nog een cursus: start 20:00uur.