Cursus volwaardige EHBO

Op zaterdagochtend 15 februari start de beginnerscursus volwaardige EHBO. In vijf zaterdagochtenden krijg je les in onder meer reanimeren met een AED en eerste hulp aan kinderen. Theorie en praktijk worden steeds afgewisseld.

De lessen vinden plaats op 15, 22 en 29 februari en 7 en 21 maart. Op zaterdagochtend 28 maart zal het examen worden afgenomen door examinatoren van Het Oranje Kruis.

Deelnemen kan door je op te geven bij de secretaris of bel (0182)-341080. De kosten bedragen € 250,- all in. Werkgevers of ziektekostenverzekeraars (bij aanvullende pakketten) vergoeden de cursus. Informeer bij hen of ze dit doen.

Beginnerscursus Reanimatie

Op zaterdag 18 januari 2020 start er weer een nieuwe beginnerscursus Reanimatie met AED-gebruik.

Meld je snel aan, want er zijn nog maar twee plekken beschikbaar!

Ontruimingsoefening Ons Polderbad

Op maandagavond 15 juli rond 19:00uur werd het badpersoneel van Ons Polderbad Stolwijk opgeschrikt door een incident in de machinekamer.
Er was een pallet met chloortabletten omgevallen tegen een waterleiding aan waardoor er een te hoge concentratie chloor werd gemeten. Dat betekende dat het bad ontruimd moest worden.
Met behulp van Brandweer Stolwijk konden de BHV’ers de slachtoffers redden.
EHBO-vereniging Stolwijk was ingehuurd om bij een eventuele “echte” calamiteit in te springen.

In ontvangstname cheque

Jaarlijks wordt er in de Krimpenerwaard heel wat kilo’s textiel opgehaald. De gemeente Krimpenerwaard deelt de opbrengst onder de verschillende doelen in de gehele Krimpenerwaard. Hiervoor vul je een subsidie in en het bedrag wat je graag zou willen ontvangen.

Op dinsdag 11 juni 2019 werd de cheque aan 19 goede doelen in de Krimpenerwaard overhandigd. EHBO-vereniging Stolwijk mocht een cheque ontvangen van € 1000,- ten behoeve van het opleiden van de leerlingen uit groep 8 op de basisschool. Deze leerlingen worden dan opgeleid voor JEUGD EHBO A.

Oude verbandmiddelen ontvangen

Omdat weggooien zonde is, mochten wij oude materialen uit verbandkoffers ontvangen van een bedrijf.

Deze materialen gebruiken we om mee te oefenen, dus wij zijn heel blij met deze schenking. Geregeld nemen onze leden ook materialen mee vanuit het bedrijf waar zij werken. Alle oude verbandmiddelen zijn welkom, dus denk vooral aan EHBO-verenigingen die het goed kunnen gebruiken.

EHBO assistentie gezocht 7-8 juni

Dierenhandel Hoogendoorn organiseert op 7 en 8 juni 2019 open dagen. Als EHBO-vereniging zijn wij gevraagd om onze diensten aan te bieden. 

We zoeken nog enkele mensen die als EHBO’er willen assisteren. Bij evenementen word je altijd per tweetal ingezet, dus je staat niet alleen. Wil je ons helpen, neem dan contact met ons op. Bellen is sneller: 0182-341080.

Vrijdag 7 juni: 

  • Blok 2 (15u-17u): nog 1 persoon