Volwaardige EHBO

Bij de herhalingsles van de volwaardige EHBO komen, naast EHBO aan Kinderen en reanimatie met AED-gebruik, ook allerlei meest voorkomende ziektebeelden voorbij. In ongeveer acht uur leer je alle handelingen weer en word je bijgeschoold conform de laatste regelgeving omtrent het verlenen van eerste hulp. De cursussen en herhalingslessen worden ondersteund door een LOTUS die ziektebeelden en verwondingen naspeelt. LOTUS staat voor Landelijke Opleiding tot Uitbeelding van Slachtoffers.

Bij EHBO-vereniging Stolwijk is het herhalen mogelijk op zaterdag. We verzorgen de lessen of op tweemaal een zaterdagochtend of op eenmaal een hele zaterdag. Voor 2020 hebben wij tussen september en november zeven groepen. Vanwege corona zijn de lessen verkort naar 4 uur. Via deze link is het mogelijk om je in te schrijven voor het volgen van de herhalingsles.

De kosten van de herhalingsles volwaardige EHBO bedragen €35,- voor 2020. Veel zorgverzekeraars vergoeden – bij aanvullende pakketten – de kosten. Kijk hiervoor op de website www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus. Daarnaast zijn steeds meer werkgevers bereid een financiële bijdrage te leveren aan het volgen van een cursus. Vraag na of dit ook voor jou geldt.